Terug van onze paasvakantie, haal ik zaterdagochtend de post op bij ons postkantoortje. Boeken, kamer van koophandel, bank, verlate verjaardagskaarten, krant en ook eindelijk de eerste gedrukte tutti-aanbieding. Deze heeft er ruim anderhalve week met de post over heeft gedaan. Lag misschien gewoon allemaal stil in Milaan. Het eerste gedrukte tutti- product houd ik in mijn hand…, nu de boeken!

Afgelopen week kreeg ik al enthousiaste reacties op de lancering van tutti via de mail, ook naar aanleiding van het bericht op de nieuwssite van Boekblad. Heerlijk.

Behalve met boeken zijn we bezig met tattoos die wij als presentje aanbieden bij het prentenboek Het verhaal van de beer met zijn zwaard, bij De reis van Liu en De ontdekking van China. Ook moeten we een verticale banner ontwerpen voor de beurzen. Gemma komt met een voorstel: het weggetje waarop tutti voortgaat kronkelt steeds dieper het landschap in. Toen ze het vertelde aan de telefoon zag ik van die oude Italiaanse schilderijen voor mij, waarvan ik er een aantal in de paasvakantie weer heb bewonderd. Vooral dan die schilderijen waarop bijvoorbeeld Maria met de net geboren Jezus in haar armen is afgebeeld en je via een doorkijkje tot de horizon de meest fantastische landschappen kunt ontwaren: steden, kastelen, bossages en grillig gevormde bergen. Hoe meer je met je neus op het schilderij gaat staan hoe meer details je ziet. Heel fantasierijke beelden. Op de mail heb ik net haar eerste voorstellen ontvangen. Grafisch, met die Nederlandse invloed van Mondriaan, heeft ze dat landschap heel strak vormgegeven. Ja, we zijn op reis, met de boeken, met onze uitgeverij, met onze plannen en de vele ideeën. Ik zit hier breed te glimlachen.

De aanbiedingsfolder is nu als pdf te downloaden vanaf deze website.

Irma