Het is makkelijker gezegd dan gedaan zo’n weblog. Dat weet ik nu. Je moet er echt tijd voor uit trekken. Welnu die tijd ontbrak de laatste weken. De eerste boekenbeurs kwam eraan, waarvoor Rita een mooi Berenhuis heeft gemaakt, tutti-plankjes heeft beschilderd en ga zo maar door. We hebben de eerste lesvoorstellen gemaakt en besproken. Met uitgeverij Davidsfonds heb ik definitieve afspraken gemaakt. Zij gaan de tutti-boeken in Vlaanderen vertegenwoordigen en promoten. En… de eerste drie boeken liggen bij de drukkerij. Dus de afgelopen week was er in mijn hoofd ruimte voor teksten, en twijfels over die teksten, voor lijstjes, en veel mails – dat is ook schrijven natuurlijk, maar geheel anders. Er kwamen ook veel dikke postpakketten met erg veel leuke nieuwe boeken die ik op de Bologna kinderboekenbeurs heb gezien en die de uitgevers mij nu toesturen. En dan was er ook nog een belangrijke familiehappening in Nederland, waarvoor wij op een neer naar Nederland zijn gereden. Kortom geen tijd.

Op onverwachte momenten komen er van die HELP!!!- gedachten naar boven: ’Oh, jee dat moet ook nog!’ En nu die boeken bij de drukker liggen – eind volgende week gaan Pieter en ik kijken als ze op de pers gaan - droom ik van drukkers die niet doen wat ze moeten doen. Maar eenmaal wakker verdwijnt dat doemscenario gelukkig .

Op de Libris-beurs en de BGN-beurs hebben boekhandel s de eerste tutti boeken ingekocht. Dat geeft de beginnende uitgever moed! Dank je wel boekhandels! Volgende week de GAU beurs. Daar ga ik zelf ook een kijkje nemen. Deze week zijn ook de dummy en een tekstje voor Het verhaal van de beer en zijn zwaard naar de CPNB gestuurd voor in de Voorleesgids. En omdat het echt zo’n ontzettend mooi en leuk prentenboek is voor jong en oud schreef ik in mijn promotietekst: ‘Een beer om nooit te vergeten!’