Vakantie voorbij! Maar niet het vakantie gevoel. Kinderen vrij, wij hebben veel logees, dus dat loopt door en nu pakt het merendeel van de Italianen zijn koffer en gaan bedrijven en kantoren dicht. Augustus in Italië.

Ik stort mij op allerlei technische problemen en prachtige ontwikkelingen van de nieuwe media. Probeer nu het filmpje van de makers van Het verhaal van de Beer en zijn zwaard te uploaden op You Tube. Eerste keer ging het mis, wel leuke beelden, maar het geluid… knudde. Als het op You Tube staat kan ik weer linken naar de website.

En behalve tutti-boeken is er nu ook ook tutti-muziek! Alessandro Ponti, componist en de pianoleraar van Erik heeft voor de Engelse audioboeken muziek gecomponeerd. Ik was helemaal verbluft. Ik vroeg hem om  eenvoudig 'ping-pong' muziekje als start en slot van het audioboek. Maar nee, hij had zich ingelezen in de boekjes en heeft twee composities gemaakt in de sfeer van de verhalen. Fantastisch. Ik beveel hem hierbij aan. Hij werkt ook al in Nederland, maar als iemand hem nodig heeft.., mail mij maar. Ik leg graag de contacten. Hij spreekt vloeiend Engels en wat Nederlands en zijn vrouw vloeiend Nederlands. Ga naar de homepage en luister.

Agostino Traini stuurde na mijn vakantie mij zijn tekeningen toe waarin hij vertelt over zijn schrijf- en tekenproces. Zo leuk om te lezen deze strip, maar eerst moest ik zijn bestand open krijgen. Heen en weer gemail, nog een keer proberen, ergernis, en toen…,ach zo makkelijk in een wip stonden ze op de site.

Toto Aroma
is nu ook klaar, wat eerder dan oorspronkelijk gepland. Ik hoop dat iedereen veel pizza- trek krijgt als hij of zij het leest. Eind augustus gaan we de video maken en dan krijg je twee pizza-recepten te zien,een uit Napels en een uit Lombardije.

Vannacht kwam de laatste versie van De ontdekking van China van Jan van der Putten binnen. Dus nu ga ik lezen.