'Ik ben in China'  zegt Gemma als ik haar bel. Gemma is bezig met de opmaak van De ontdekking van China. Overal  hebben we beeldmateriaal vandaan gehaald, maar we hebben nog niet alles. Mailen dus, bellen dus. Ik verdiep mij in de Nederlandse Chinese wereld en weet opeens op hoeveel scholen er Chinees als vak  wordt gegeven. Wij hebben een slagzin-actie  en hebben een boekenlegger annex deurhanger gemaakt.   Vandaag heb ik ook  nog de laatste hand gelegd aan de vertaling van De reis van Liu. Ook al China. Wij zijn allemaal in China.

De kinderboekenweek gaat goed, lees ik net. Mooi zo. Toto Aroma, zo heb ik gehoord, is al op verscheidene scholen voorgelezen. En ik kan nu als een echte Italiaanse mamma lekkere pizza maken, dankzij onze pizzakookles-film.

Het is druk. Morgenochtend vertrek ik naar Frankfurt. De rechten van  De ontdekking van China proberen te verkopen aan  buitenlandse uitgevers. De eerste 100 pagina's heb ik bij mij. Het wordt zo mooi! Verder ga ik nieuwe bijzondere boeken zoeken. Praten, kijken, peinzen, lezen en nog meer praten.
Nu nog de laatste dingen in mijn koffer en misschien wel dromen over China.