voor scholen en kinderopvang

 

VOORLEZEN ALTIJD

tutti heeft boeken voor verschillende leeftijden en voor alle leeftijden geldt VOORLEZEN.

Wij zijn een heel groot voorstander van voorlezen, meer voorlezen in de klas, omdat op u op die manier het beste uw liefde of voorkeur voor een bepaald boek kunt overbrengen op uw leerlingen en ze kunt laten kennismaken met verschillende stijlen, de rijkdom en schoonheid van taal, nieuwe woorden. U geeft uw leerlingen voorbeelden van hoe ze zich kunen uiten in taal.

Schrik niet: het voorlezen hoeft niet lang te zijn. Lees bijvoorbeeld in de bovenbouw van het basisonderwijs korte stukken uit diverse boeken voor. Laat ze de verschillen horen. Of neem één boek en lees elke dag een stukje voor. 
Laat uw leerlingen in de onderbouw voorlezen, maak leestafesl rond thema's en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Ook in het voortgezet onderwijs moet je blijven voorlezen. Wij lieten zien hoe leuk dat is via onze Voorleesrecordpoging met het boek Ik haat politiek.

Per boek hebben wij als uitgeverij tutti-ideeën ontwikkeld. Het gaat hier om ideeën voor activiteiten bij of naar aanleiding van het boek, soms zijn het geheel uitgewerkte lessen en soms zijn het alleen suggesties. Wij hopen dat u hier wat aan heeft om in de klas of in de groep mee iaan de slag te gaan. En als u tijd heeft, laat u ons dan weten of het idee en de uitwerking geslaagd was? Met uw mening kunnen wij onze tutti-ideeën aanpassen en anderen leerkrachten helpen. 

Klik hierboven op tutti-idee.

U zult het zien, al onze boeken zijn zeer geschikt om te gebruiken in de les!

Veel plezier!

 

  
  
 
Zit JIJ in ons publiek?
Meld je bij ons aan 
en wij houden je op de hoogte!