wie, wat, waar

tutti | info@tutti.nl | t + 358 40 482 3530 | zie verder contact | foreign rights

 

Missie
tutti is geboren uit enthousiasme voor boeken, voor voorlezen en de wens om alle kinderen te laten kennismaken met het plezier van lezen. Boeken en lezen geven toegang tot een oneindige hoeveelheid ervaringen, avonturen en kennis. Met het lezen van boeken vergroot ieder kind zijn kansen voor de toekomst, is het beter in staat om later zelfstandig keuzes te maken. Die boodschap willen we aan kinderen, ouders en professionele opvoeders steeds opnieuw overbrengen. tutti probeert met haar boeken kinderen de wereld te laten ontdekken en hun fantasie te stimuleren.

tutti is een Italiaans woord. Je spreekt het uit als 'toetie'. tutti betekent 'allemaal', 'alle(n)'.

De oprichter van tutti ben ik, Irma van Welzen. Jarenlang werkte ik in het boekenvak, de leesbevordering en heb zelfs mede aan de basis gestaan van een succesvol jeugdtheatergezelschap - kijk hier: Kwatta. Vervolgens verhuisde ik met mijn gezin naar Italië en startte daar in 2009 met tutti, als onderdeel van mijn bedrijf tuttibooks. Veel inspiratie voor uit te geven kinderboeken vond en vind ik in dat land. Daarna wooonden we in Helsinki in Finland en nu weer in Nederland. In Nederland en Vlaanderen werk ik samen met freelancers en bedrijven die zorgen voor de verkoop, vormgeving en productie van de boeken. Dankzij internet en telefoon vallen grenzen weg. 

De eerste jaren werkte Rita Terburg bij tutti. Met haar heb ik de basis gelegd voor tutti nu. Ruud van de Plassche zet als eindredacteur de puntjes op de 'i'. Pieter Kers regelt de zaken met de drukkers, denkt na over de papiersoorten en zorgt soms ook voor de vormgeving. Pieter is gespecialiseerd in duurzaam uitgeven. Gemma Plum heeft de meeste boeken vormgegeven en heeft deze website ontworpen, de aanbiedingsfolder, nou ja bijna alles dus. I-concept heeft de technische basis van de website zo gebouwd dat ik verder alles zelf kan bijhouden. Gelukkig kan ik met vragen altijd bij ze terecht. Loes Randazzo biedt als vertegenwoordigster de tutti-boeken aan in de boekhandel en kent de boekenwereld op haar duimpje. Verder is ze vertaalster. 
 
Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk alle tutti-artiesten. Deze kunstenaars-schrijvers zorgen voor het tutti (voor)leesplezier! 

Wij proberen met het oog op ons aller toekomst de boeken zo duurzaam mogelijk te produceren.
Verder willen wij ouders, leerkrachten en pedagogische medewerkers ook op ideeën brengen over wat je allemaal met onze boeken kunt doen met tutti-ideeën en voorleestips.

U of jij die dit nu leest is ons tutti-publiek. Wij horen graag uw/je mening over onze boeken: boegeroep, applaus, vragen en ideeën. Schrijf naar info@tutti.nl of laat het weten via twitter.  Lezer, ouder, leerkracht, boekhandelaar, iedereen kan zich aanmelden voor het tutti-publiek-bestand. Dit tutti-publiek houden we op de hoogte van de activiteiten van tutti via de Nieuwsbrief. 


Zo werken wij allen samen - vandaar de naam tutti - om mooie boeken te maken en te zorgen voor veel leesplezier voor allemaal!

 

  
  
 
Zit JIJ in ons publiek?
Meld je bij ons aan 
en wij houden je op de hoogte! 


 


irma van welzen


rita terburg